Медведчук: Порошенко предложи на Путин да вземе Донбас

Украинският политик Виктор Медведчук заяви, че Порошенко, докато е бил президент на Украйна, е предложил на руския президент Владимир Путин да вземе Донбас. Подобна информация се появи в медиите още през 2015 г., като тогава руският президент отрече да е получавал такова предложение.

Беларуският телевизионен канал STV помоли Медведчук да коментира медийната информация. "Имаше такава ситуация. Това беше потвърдено не само от медиите, но и от съответните изявления на онези, които разполагат с надеждна информация за него. Мога да ви кажа, че Порошенко и в разговора си с мен неколкократно каза: "Кажи му да го вземе", каза г-н Медведчук.

Украинският политик отбеляза, че през онези години Путин е казвал, че Донбас е Украйна. "Когато руският президент Владимир Владимирович Путин каза, че Донбас е Украйна, Порошенко се опита да се отърве от него. Защото той разбра, че Донбас не му е нужен", добави Медведчук.

Както съобщи Forbes през пролетта на 2015 г., позовавайки се на свои източници, Путин е разказал за предложението на Порошенко на закрита среща с управителния съвет на Руския съюз на индустриалците и предприемачите. През същата година руският президент заяви, че "нищо подобно" не се е случило./БГНЕС, ТАСС

Киев / Украйна