Медведев е готов физически за завръщане на корта след операцията от херния

Даниил Медведев заяви, че е готов и няма търпение да се завърне на корта след операцията от херния, като ще вземе участие на подготвителния турнир преди Ролан Гарос на клея в Женева.

Денис Шаповалов (л) и Даниил Медведев (д).

Световният номер 2 се подложи на хирургическа интервенция миналия месец след загуба в четвъртфиналите на Мастърса в Маями, като пропусна началото на сезона на червено. „Никога не ми е било лесно да стартирам силно от самото начало на клей кортовете. Така че дори един турнир ще е достатъчно добър за подготовка. Чувствам се добре физически и готов за игра“, започна той пред журналисти.

Шампионът на Ю Ес Оупън добави, че участието му в надпреварата на швейцарска земя ще му помогне за повече острота в играта преди тежките битки на Ролан Гарос във френската столица Париж. „От това, което виждам, условията са игра са сходни с тези на Ролан Гарос, където топките летят и отскачат високо – клеят е сравнително твърд. Най-важното нещо за мен е да изиграя поне един мач – разбира се, че се надявам на повече, в опит да бъда готов да играя петсетови двубои, ако ми се наложи. Дори един, два или три мача тук могат да ми помогнат да бъда по-готов за Откритото първенство на Франция“.

Руснакът и Денис Шаповалов позираха за снимки на Женевското езеро днес. Поставеният под номер 1 в основната схема Медведев почива в първи кръг, а на осминафиналите ще приеме един измежду френския ветеран Ришар Гаске и Джон Милман от Австралия във вторник. Действащ носител на трофея от миналата година е норвежецът Каспер Рууд, а останалите двама играчи от топ 20 в надпреварата ще са подгласникът на Рууд – Шаповалов, и Райли Опелка. В турнира е и шампионът на Ю Ес Оупън 2020 Доминик Тийм. /БГНЕС