Медведев и Циципас си уредиха среща на полуфиналите в Синсинати

Световният номер 1 Даниил Медведев ще се изправи срещу гърка Стефанос Циципас в битка за място във финала на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Тази нощ Медведев надви американеца Тейлър Фриц със 7-6(3), 6-1, докато Циципас успя да се справи с друг представител на домакините - Джон Иснър - със 7-6(5), 5-7, 6-3.

Медведев и Циципас са играли девет пъти помежду си до момента, като руснакът има сериозно предимство със седем победи и две загуби. "Той е един от най-добрите. Ще трябва да играя моята игра. Препятствие като Даниил никога не е лесно, но ще се опитам да остана концентриран, да подходя към мача по възможно най-прецизния начин. Ще оставя играта ми да говори и ако заслужавам нещо, ще го получа", коментира Циципас след трудния успех над Иснър.

За Медведев това е първи полуфинал на ниво Мастърс през сезона, но лидерът в ранглистата може да се похвали с голяма успеваемост в тайбреците, които е изиграл в сериите - 20-6. "Тайбреците са забавно нещо, наричаме ги лотария. Понякога ги печелиш, понякога ги губиш. Но 20-6 е добър баланс, доволен съм", каза той.

В другия полуфинал ще спорят британецът Камерън Нори и хърватинът Борна Чорич. Нори спря похода на 19-годишния испанец Карлос Алкарас, като го победи със 7-6(4), 6-7(4), 6-4, докато завърналият се след дълго отсъствие заради контузия Чорич записа успех над Феликс Оже-Алиасим с 6-4, 6-4. /БГНЕС