Медведев и Зверев ще спорят за титлата в Шанхай

Световният №4 Данийл Медведев победи №7 Стефанос Циципас със 7-6(5), 7-5 и се класира за финала на Мастърс турнира в Шанхай, Китай. По този начин руснакът запази стопроцентовия си актив срещу гърка (5-0) и ще участва на шести пореден и общо девети финал през 2019-та.

Световният №6 Александър Зверев се класира за финала на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, Китай. Германецът победи Матео Беретини с 6-3, 6-4 във втория полуфинал за малко над час игра. Зверев заби 11 аса и проби два пъти, като на свой ред не даде точка за пробив на италианеца. Всъщност Беретини се добра до едва 7 спечелени точки на ретур.

По този начин 22-годишният германски тенисист се класира за третия си финал през годината. По-рано той загуби в Акапулко (Мексико) на турнир от АТП 500 и спечели в Женева (Швейцария) на турнир от АТП 250. Зверев е в търсене на четвърта титла от сериите Мастърс в кариерата си и втора на твърда настилка. Негов съперник обаче ще бъде намиращият се в страхотна форма руснак Данийл Медведев. /БГНЕС