Медведев: Молдовските власти са предатели на родината

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече молдовските власти "предатели на родината си" за това, че са преименували държавния език от молдовски на румънски, предадоха руските държавни медии.


"Местните началници започнаха да продават Молдова на Румъния, превръщайки се в предатели на родината си", заяви Медведев, в изявление в Телеграм, визирайки неотдавнашното решение на бившата съветска република.

Медведев заяви, че хората в Молдова трябва да решат кои са - молдовци или румънци, и как искат да взаимодействат с властите.

Молдовският президент Мая Санду и министър-председателят Дорин Речан трябва да зачитат суверенитета на сепаратисткия регион Приднестровие, настоя той.

Високопоставеният руски политик също така упрекна молдовските власти, че са забранили на руски официални лица, включително на президента Владимир Путин, да влизат в страната.

Той се подигра с решението на молдовското правителство, като заяви, че нито един руски официален представител не планира да пътува до Молдова.

„Ако молдовските власти продължат да вървят по този път, ще бъде невъзможно за когото и да било да посети страната им, защото няма да има такава държава“, заяви Медведев.

"Няма смисъл да се говори с тях за каквото и да било", добави той. /БГНЕС