Медведев пречупи Зверев и се доближи до 1/2-финалите в Торино

Данийл Медведев надви Александър Зверев във втори мач от Червената група на заключителния Мастърс на осемте най-добри с 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6) за близо два часа и 40 минути битка.

Данийл Медведев.

Откриващата част бе решена от ранен пробив в полза на действащия шампион, който дръпна на бърза ръка с 3-0 и не погледна повече назад в сета. Във втория Зверев спаси три точки за пробив, преди победителят в частта да бъде определен след тайбрек. В него олимпийският шампион бе по-съобразителен и вкара срещата в трети сет. Там Медведев спаси една възможност за пробив при нова доминация на сервиращите, която закономерно доведе до още един тайбрек.

В него Зверев спаси два мачбола, но се пропука при третия и така руският му опонент записа втори пореден трисетов успех в италианския град. Медведев спечели откриващия си мач срещу дебютанта на финали на АТП Хуберт Хуркач след обрат, а днес пречупи Зверев след много оспорвана битка. Германецът завърши с повече уинъри и по-малко непредизвикани грешки, но Медведев не допусна пробив във втора последователна среща, спасявайки и четирите шанса за брейк в мача пред съперника. Шампионът от Ю Ес Оупън вече води в преките мачове със Зверев – 6-5, след петата си поредна победа над него, включително и съвсем наскоро в полуфиналите на Мастърса в Париж.

Медведев оглавява Червената група с две победи от два мача, втори е Зверев с една победа и една загуба, след като спечели срещата си с представителя на домакините след 7-6, 1-0 и отказ на италианеца поради травма. По-късно тази вечер Беретини ще играе с Хуркач, а ако не успее да излезе на корта, той ще бъде заменен от резервата и негов сънародник Яник Синер. Медведев ще достигне полуфиналите на турнира, ако полякът запише победа срещу местния любимец. /БГНЕС