Медведев преодоля крампите за победа над Попирин

Световният номер 2 Данийл Медведев се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Маями, след като победи австралиеца Алексей Попирин със 7-6(3), 6-7(7), 6-4. Руснакът сервираше за мача във втория сет и пропусна три мачбола, а в третата част имаше сериозни проблеми с крампи, но в крайна сметка успя да се пребори за успеха.

Медведев е водач в схемата в Маями

"Това е може би една от най-сладките победи в кариерата ми, защото крампите ме убиваха в третия сет. Едно е да имаш крампи, когато водиш в резултата, но на мен ми се случи преди това. Беше ми трудно да мисля за победата в тази ситуация. В същото време трябваше да спечеля в два сета и тогава нямаше да говорим за крампите. Но в крайна сметка съм щастлив, че успях да спечеля този луд мач", коментира водачът в схемата след успеха.

В спор за място на четвъртфиналите Медведев ще се изправи срещу непоставения американец Франсис Тиафо, който победи Душан Лайович от Сърбия с 1-6, 7-5, 6-3. В друг от осминафиналите американецът Тейлър Фриц ще срещне Александър Бублик от Казахстан, като победителят ще достигне дебютен четвъртфинал в Мастърс сериите.

Напред продължават още Роберто Баутиста Агут, Джон Иснър, Яник Синер и Емил Руусувуори. /БГНЕС