Медведев се завърна на корта със загуба на старта в Женева

Даниил Медведев допусна поражение още в първия си двубой след завръщането на корта след операция от херния, след като отстъпи на Ришар Гаске с 2-6, 6-7 (5) за около един час и половина игра.

Световният номер 2, който не бе играл официален мач от загубата си в четвъртфиналите на Мастърса в Маями през март и пропусна началото на сезона на клей, бе равностоен на френския ветеран в първите четири гейма на откриващия сет. Оттам-насетне обаче Гаске влезе в серия от четири поредни гейма, с което затвори и частта. Във втората французинът стартира с пробив, който затвърди.

Даниил Медведев.

Медведев спря серията на противника на шест и постепенно намери играта си, като върна брейка в шестия гейм. Стигна се до тайбрек, изпълнен с четири мини-пробива, преди Гаске отново да пробие подаването на поставения под номер 1 в основната схема, а с това и да подпечата мястото си на четвъртфиналите в швейцарския град. Голямата разлика между двамата дойде при спечеления процент точки на втори сервис – 61 срещу едва 34 на сметката на Медведев.

Не играя най-добрия си тенис на клей. Знам, че съм способен на няколко добри резултата, както съм правил и в миналото. Но за това трябва да съм в зоната. Не се чувствам толкова уверен на червено, колкото на другите настилки, точно заради това загубих тайбрека на втория сет с 5-7 точки след двойна грешка. Разочароващо е, но съм имал и по-тежки загуби в кариерата си. Не се чувствах зле физически. С повече дни на тренировки би трябвало да съм готов за Ролан Гарос. Не съм фаворит в Париж, но искам да играя добре. Ако мога да намеря отново нивото си, мога да бъда опасен“, сподели пред журналисти руснакът след края на мача.

Гаске ще играе с поляка Камил Майхжак, който се справи с италианеца Марко Чекинато в два сета. В турнира тепърва своите мачове от втори кръг ще играят поставените Каспер Рууд (2), Денис Шаповалов (3), Райли Опелка (4), Николоз Басилашвили (5) и Федерико Делбонис (7). /БГНЕС