Медведев спря екзекутора на Григор Димитров в Мелбърн

Даниил Медведев продължава успешното си представяне на Aустрелиън Оутърн, макар и да загуби още един сет по пътя към четвъртфиналите. Световният №3 отстрани Нуно Боргеш с 6-3, 7-6(4_,5-7, 6-1. В миналия кръг португалецът победи Григор Димитров.


Агресията на Боргеш действително направи задачата на Медведев не особено лесна. Първият сет бе решен от единствен пробив за 4-2. Във втория сет руснакът отново имаше предимство на ретур, но Боржеш върна допуснатия пробив при първата си възможност затова и изравни за 4-4. В тайбрека световният №69 поведе с 2-0, но взе само още точка до края.

Третата част бе най-интересна като след три пробива в първите четири гейма Медведев поведе с 4-1. В седмия гейм той отрази четири брейкбола, а сервирайки за мача допусна да бъде пробит. Всичко това се дължеше на повишената агресия на Боржеш, който след това отрази и двата мачбола, за да стигне до неочаквания успех в сета.

В четвъртия сет мачът вървеше еднопосочно и Медведев не постави под съмнение победата си.

В топ 8 негов съперник ще бъде Хуберт Хуркач, който отстрани другата сензация в турнира Артур Казо след 7-6(6), 7-6(3), 6-4. Световният номер 9 реализира 11 аса, докато противникът му успя да запише 18 директни точки. Казо, който е №122 в света, допусна 2 двойни грешки, с 1 повече от опонента си.

Полският тенисист успя да пробие съперника си два пъти, докато Казо само веднъж. /БГНЕС