Медведев стартира с успех защитата на титлата си в Торино

Данийл Медведев започна успешно защитата на титлата си на Финалите на АТП, които тази година дебютират в италианския град Торино, след като обърна Хуберт Хуркач с 6-7 (5), 6-3, 6-4 за малко над два часа игра.

Данийл Медведев.

Световният номер 2, който миналата година надигра в спора за трофея Доминик Тийм от Австрия, загуби откриващата част от дебютанта на заключителния Мастърс на осемте най-добри. Частта мина изцяло под диктовката на сервиращите, като доказателство за това бе, че нито веднъж не се стигна до равенство в някой от геймовете на двамата. Закономерно сетът бе решен в тайбрек, където Хуркач имаше четири сетбола при 6-2 точки.

Медведев спаси три от тях, но не успя да се справи при четвъртия и така се оказа назад в резултата. Руснакът обаче не бе повлиян от случилото се в дългия гейм и стартира ударно втория сет, дръпвайки на бърза ръка с 3-0 след първия пробив в мача. До края на частта той нямаше проблеми и така срещата влезе в решителен трети сет. Там Медведев проби още в първия сервис гейм на Хуркач и не изпусна инициативата до края.

Руският тенисист изигра страхотен мач на собствен сервис, като не допусна нито един пробив и не даде възможност на съперника да бъде пробит. Статистиката от срещата демонстрира близкия характер на битката, като и двамата приключиха с по 31 уинъра, но Хуркач направи около два пъти повече непредизвикани грешки – 17 срещу 8.

Така, Медведев тръгна с победа в Червената група, където са още Александър Зверев и Матео Беретини. Двамата се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време. /БГНЕС