Медведев започна успешно защитата на титлата в Маями, Сабаленка отпадна при жените

Даниил Медведев стартира с победа защитата на титлата си от Мастърса в Маями, след като надви убедително Мартон Фучович с 6-4, 6-2. Срещата продължи час и 20 минути.

Третият в схемата руснак направи общо три пробива в подаването на коравия унгарец, за да намери място в трети кръг, където го чака 30-ият поставен Камерън Нори. Британецът преодоля трудно представителя на Италия Флавио Коболи в три сета.

Напред в турнира продължават и поставените под номер 1 и 2 в схемата съответно Карлос Алкарас и Яник Синер. Шампионът в Индиан Уелс Алкарас даде само три гейма на сънародника си Роберто Карбайес Баена, докато Синер се справи с италианеца Андреа Вавасори също в два сета. За миналогодишния финалист Синер предстои мач с Талон Грикспор, докато Алкарас ще има пред себе си интригуващо предизвикателство в лицето на Гаел Монфис.

Номер 4, 7 и 8 в надпреварата при мъжете съответно Каспер Рууд, Александър Зверев и Хуберт Хуркач също започнаха с победи. Аут от надпреварата обаче са 10-ият, 12-ият и 13-ият съответно Стефанос Циципас, Тейлър Фриц и Томи Пол. Втори успех постигна ветеранът Анди Мъри, който след Матео Беретини повали и 29-ият поставен Томас Мартин Ечевери - аржентинецът, който по-рано спря британеца на Аустрелиън Оупън. Мъри ще играе в следващата фаза с Томаш Махач от Чехия.

При дамите, втората поставена Арина Сабаленка, която наскоро загуби бившия си приятел Константин Колцов, отпадна рано-рано в трети кръг след поражение от Анхелина Калинина с 4-6, 6-1, 1-6. Сабаленка започна с пробив мача, но след това съперничката й се завърна в частта и в крайна сметка спечели с 6-4. Последва силен сет за беларускинята, преди да вземе само гейм в решителната трета част. За Калинина предстои мач с казахстанката Юлия Путинцева.

Номер 1 в схемата Ига Швьонтек стартира на високи обороти и отвя Камила Джорджи от Италия след 6-1, 6-1. Шампионката от 2022 ще играе с Линда Носкова от Чехия в следващия си мач - това ще бъде трети двубой между двете от началото на сезона, като балансът е 1-1 победи - Швьонтек спечели в Индиан Уелс, но младата чехкиня я надви по-рано на Аустрелиън Оупън.

Миналогодишната финалистка Елена Рибакина записа трудна победа над Тейлър Таунзенд в три сета. Аут от надпреварата е шестата поставена Онс Жабер, която загуби от рускинята Елина Аванесян в три сета. /БГНЕС