Меджидиев: Децата не са напълно оздравели, но не и са в критично състояние

Пострадалите при катастрофата на сръбския автобус деца, които днес бяха транспортирани с медицински хеликоптери в Сърбия не са напълно оздравели, но не и са в критично състояние.

Това каза служебният здравен д-р Асен Меджидиев след транспортирането на децата от "Пирогов" до летище София, където два медицински хеликоптера с два реанимационни екипа на борда прибират малките пациенти обратно в Сърбия.

„Състоянието на децата наистина е по-добро, не мога да кажа, че децата са напълно оздравели, но не са в критично състояние. Сутринта и през нощта говорих с екипите на "Пирогов", които се грижат за децата, които оперираха и оттам бях уверен на 100%, че децата спокойно могат да бъдат транспортирани”, заяви д-р Меджидиев.

Той добави, че ежеджевно е разговарял с министъра на здравеопазването в Сърбия. Служебният министър бе категоричен, че не е имало натиск от страна на Сърбия децата да бъдат транспортирани толкова скоро след инцидента.

„Изключителна коректност от тяхна страна и готовност, никакъв натиск не е имало от страна на Сърбия, децата да бъдат местени", каза той и добави: „Така се разбрахме с него и след като вече и вчера, и днес видяхме състоянието им, основно от гледна точка на това, че и близките им бяха тук, те ще се чувстват по-комфортно, когато са на тяхна територия”, каза Меджидиев. /БГНЕС

Собственикът на сръбския автобус с над 100 нарушения