Меган Маркъл с победа в съда срещу британски таблоид

40-годишната Меган Маркъл спечели делото срещу британския таблоид „The Mail on Sunday“, след като Лондонският апелативен съд се произнесе в нейна полза, съобщи „Glamour“.

Меган Маркъл

Победата на Меган беше важно и дългоочаквано събитие - процедурата продължи почти три години. В изявлението си херцогинята на Съсекс отбеляза, че това е не само нейна лична победа, но и победа на всички, които „се страхуваха да отстояват това, което смятат за правилно“.

„Макар тази победа да е прецедент, най-важното е, че всички заедно сме достатъчно смели, за да променим таблоидната индустрия. Тя кара хората да бъдат жестоки и печели от лъжите и страданията, които самите таблоидит създават”, изтъкна Меган.

Тя допълни, че за нея този процес е конфронтация между доброто и злото, докато медията я възприема като „игра без правила“.

„Почти три години бях търпелива пред лицето на измамата, сплашванията и умишлените атаки”, отбеляза херцогинята.

Сега Меган може да очаква да получи значителна финансова компенсация от издателя, както и публично извинение, което ще бъде публикувано на първа страница на "The Mail on Sunday" и "MailOnline".

Двете издания, както и техния издател "Associated Newspapers", бяха осъдени от Меган Маркъл, защото публикуваха нейно писмо до баща й Томас Маркъл, което тя му написа няколко месеца след сватбата си с принц Хари. Меган обвини пресата в нарушаване на законите за авторско право, на поверителността и защита на данните. В писмото Меган се опита да подобри отношенията си с баща си и го помоли да не я очерня в медиите. /БГНЕС

Лондон / Великобритания