Мел Си от "Спайс Гърлс" съди империята на Мърдок

Мелани Чисхолм /Мел Си/ от „Спайс Гърлс” се присъедини към други поп-звезди като Шейн Линч от „Бойзон” и Хана Спирит от „S Club 7”, които твърдят, че гласовата им поща е била незаконно шпионирана от медии на магната Мърдок.

Група от поп звезди от 90-те години на миналия век са сред най-новите лица, които започнаха дела за хакване на мобилните им телефони срещу медийната империя на Рупърт Мърдок. Скандалът избухна преди повече от 15 години, продължава да бушува във висшия съд, съобщава „Гардиън“.

Последните искове сочат, че докато Мърдок се опитва да изчисти репутацията си във Великобритания с пускането на националния телевизионен канал talkTV, бизнесът му продължава да изплаща милиони лири годишно за уреждане на случаи на незаконно прихващане на гласова поща.

Компанията е замесена в дело за хакване на телефон, заведено от принц Хари, който твърди, че гласовите му съобщения са били подслушвани „Sun” и „News of the World”. Адвокатите на Мърдок приеха, че телефонът на Хари е хакнат от репортери в News of the World, но казват, че той е бил осведомен за това през 2006 г., което означава, че е пропуснал шестгодишната давност за завеждане на дело и отрекоха херцогът на Съсекс да е жертва на шпионска атака от страна на репортерите на в. „Sun”.

Новите дела на поп звездите от 90 -те години са заведени срещу дъщерното дружество на Мърдок News Group Newspapers, законен собственик на „Sun” и „News of the World”. Мърдок е платил до момента стотици милиони лири през последното десетилетие, уреждайки подобни дела. /БГНЕС