Мендеш: Спортинг Лисабон не е опция за Роналдо това лято

Няма вариант нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо да се завърне в родния си клуб Спортинг Лисабон през лятото, разкри агентът на петкратния носител на Златната топка Жорже Мендеш.

Кристиано Роналдо

Роналдо започна бляскавата си кариера именно в Спортинг в началото на века, а неговата майка го призова да се завърне при "лъвовете", след като те спечелиха първата си шампионска титла от 19 години насам. Почти сигурно изглежда, че португалецът ще си тръгне от Ювентус след края на сезона, особено ако "бианконерите" не успеят да си осигурят участие в Шампионската лига през следващия сезон, но Спортинг не е опция за него за следващия сезон.

"Кристиано е горд от спечелената от Спортинг титла и го показа публично. Към момента обаче неговите планове не минават през Португалия", заяви Мендеш пред португалското издание Рекорд. От Ювентус изразиха желанието си да задържат своя голмайстор, но ключово за това ще бъде осигуряването на място в топ 4 на крайното класиране на Серия А, което минава през победи над Интер и Болоня в заключителните два кръга от сезона. /БГНЕС