Меркс влезе в болница след велосипеден инцидент

Еди Меркс остава в болница, след като получи травми на главата след велосипеден инцидент в неделя, съобщиха от изданието Het Nieuwsblad.

Меркс е петкратен шампион от Тур дьо Франс и Джиро д' Италия, като има и един успех в Ла Вуелта.

74-годишният белгиец карал с приятели, когато паднал и получил според местните медии „сериозна травма на главата“, преди да бъде закаран спешно в болница. Меркс бил приет в лечебно заведение във фламандския град Дендермонд и е бил под медицинско наблюдение през нощта, за да се избегнат рискове заради пейсмейкъра, който му е бил поставен преди шест години. Чух се с жена му Клодин миналата вечер“, спoдели бившият футболист на Андерлехт и дългогодишен приятел на Меркс Пол Ван Химст за белгийския Sporza. „Според нея, всичко е добре, като цяло. Днес ще му бъдат направени нови тестове“. Меркс е един от най-титулуваните колоездачи на всички времена, печелейки по пет пъти Тур дьо Франс и Джиро д‘Италия, както и веднъж Ла Вуелта, за да оформи „Тройната корона“ в колоезденето – постижение, правено от едва седем мъже в историята на спорта. Той спечели и три световни титли и 19 монументални състезания, включително и рекордните седем пъти Милано-Сан Ремо.

Новината за приемането на Меркс в болница идва само няколко седмици, след като звездата на Тур дьо Франс Раймон Пулидор, бивш състезател на Белгия, който спечели седем етапа в най-престижната колоездачна обиколка и веднъж Ла Вуелта, бе настанен в болница заради заболяване в Централна Франция. /БГНЕС