Меси: Беше важно да победим един от претендентите за трофея

Лионел Меси откри сметката си за Пари Сен Жермен при победата над Манчестър Сити с 2:0 в Шампионската лига.

Меси откри сметката си с екипа на ПСЖ.

Аржентинецът отбеляза страхотен гол след почивката, след като през първата част Идриса Гей бе дал преднина на парижани. Те се изкачиха на първата позиция в група А с актив от четири точки след успеха над миналогодишния финалист в надпреварата. „Истина е, че започвах все по-отчаяно да търся първия си гол. Важното нещо беше да победим един страхотен отбор, един от претендентите за трофея. Имах само един мач тук на „Парк де Пренс, но стъпка по стъпка се адаптирам и се интегрирам в отбора. С течение на времето ще подобряваме и партньорството си с Мбапе и Неймар“, каза звездата на френския гранд за Canal Plus.

Наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино призна, че отборът е „страдал“ на моменти, особено когато Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва удариха греди за отрицателно време през първата част. „Обикновено не празнувам голове, но този го отпразнувах. Виждал съм го да отбелязва много пъти преди, когато бях на отсрещната скамейка, така че веднъж бях на правилната и можех да отпразнувам попадението му“, сподели Почетино, който се изправи срещу Меси като старши треньор на Еспаньол в миналото.

Пеп Гуардиола остана доволен от представянето на Манчестър Сити, независимо че тимът допусна първата си загуба в групите на Шампионска лига от три години насам при гостуването на Пари Сен Жермен.

Парижани спечелиха с 2:0, като Идриса Гей откри в началото на мача, преди Лионел Меси да открие сметката си за френския гранд със стил след почивката. Сити се насладиха на по-голямо притежание на топката (54-46%) и отправиха повече точни удари от съперника (7-3) на „Парк де Пренс“ и според Гуардиола отборът не е могъл да направи повече.

Гуардиола остана доволен от играта на Сити въпреки загубата.

Беше добро представяне, направихме всичко, но не успяхме да вкараме. Защитавахме се добре, те се отбраняваха дълбоко и при качеството, което имат, са винаги опасни на контраатака. Контролирахме ги и, за съжаление, не успяхме да отбележим. Няма какво повече да кажа освен да поздравя отбора. Понякога печелиш, друг път губиш. В такъв мач клиничните моменти са важни, разбира се. Не само тези на Стърлинг и Бернардо Силва през първото полувреме, през втората част имахме много, Донарума направи доста спасявания. Но тимът бе в играта подобно на мача на „Стамфорд Бридж“, тимът е жив. Играхме за победата, но за съжаление не успяхме да вкараме голове и те го направиха. Голът на Меси беше фантастичен“, каза испанският мениджър за BT Sport.

За „гражданите“ предстои визита на „Анфийлд“ във Висшата лига в неделя, като Ливърпул в момента е на върха в класирането – на точка пред състава на Гуардиола. „Сега ще се нахраним добре тази вечер, ще изпием по чаша вино, ще се възстановим и след това ще се подготвим за мача срещу Ливърпул в неделя“, завърши той. /БГНЕС