Меси: Кристиано ми липсва в Испания

Звездата на Барселона Лионел Меси разкри, че един от най-големите му съперници на терена в лицето на Кристиано Роналдо му липсва в Испания, след като португалецът напусна миналото лято Реал Мадрид в посока Ювентус. Освен това той добави, че постоянно си спомня за финала на Световното първенство през 2014, когато Аржентина загуби от Германия, но сподели, че не мисли за отказ от футбола.

Меси заяви, че не мисли за отказване от футбола.

„Кристиано ми липсва в Испания“, сподели Меси за радио C5N. „Беше прекрасно, докато той играеше в Ла Лига, въпреки че определено ме дразнеше това, че спечели толкова много трофеи с Реал. Щеше да бъде чудесно, ако той бе останал в Испания“, заяви изненадващо за мнозина аржентинецът. Меси, петкратен носител на „Златната топка“, започна 2019 година в отлична форма с Барселона, който се откъсна на 10 точки от втория Атлетико Мадрид в първенството и достигна до 1/4-финалите на Шампионската лига. Той също така се завърна в националния отбор миналата седмица при загубата от Венецуела с 3:1 –двубой, който бе първи за него след почивката, която Меси си взе след Мондиала в Русия миналата година. Аржентина бе елиминирана от бъдещия световен шампион Франция на осминафинал и Меси, който все още не се е разписвал в нито едно от четирите си участия в елиминационна фаза на Мондиал, бе критикуван за представянето си от много привърженици. 31-годишният футболист сподели, че преходът от Барселона в Аржентина е бил труден и хвърли вината за отпадането на южноамериканците върху бързия опит за налагане на млади играчи на отговорни постове в първия отбор. „Мисля, че тази генерална промяна дойде твърде бързо. Този процес трябваше да отнеме повече време. Младите се нуждаят от повече време и самочувствие. Промяната бе наистина огромна“, коментира още той.

Меси разкри, че все още е измъчван от мисли за загубения финал от Германия на предишното Световно първенство и предупреди феновете на тима да не очакват много от състава на предстоящото издание на Копа Америка в Бразилия. „Имате ли представа колко пъти съм си припомнял финала и шансовете, които имахме? Щеше да бъде толкова различно, ако бяхме отбелязали поне един от тях“, обясни той. „Ако трябва да бъдем честни, един отбор се нуждае от много работа, за да стане международна сила. Младите са играли твърде малко за националния отбор. Трябва да сме търпеливи и не се съмнявам, че ще станем по-силни. Ще се опитам да отложа прекратяването на кариерата си възможно най-дълго“, каза Меси, добавяйки, че ако се завърне в Аржентина, ще играе в родния си клуб Нюелс Олд Бойс. „Бих искал да завърша кариерата си в Нюелс, но това няма да е лесно решение. Наистина, все още не знам какво ще се случи“, завърши аржентинският гений. /БГНЕС

Категории: