Меси отбеляза дебюта си за Интер Маями с красив победен гол

Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси не разочарова феновете на Интер Маями още в дебюта си и отбеляза страхотен победен гол в 94-та минута за новия си тим в двубоя срещу мексиканския Крус Асул от турнира Купа на лигите.

Пред погледа на 20 хиляди фенове на стадиона във Форт Лодърдейл, сред които звезди като Леброн Джеймс, Серина Уилямс и Ким Кардашиан, Меси се появи в игра от резервната скамейка десет минути след началото на втората част и взе капитанската лента на тима. Когато двубоят отиваше към равенство 1:1, седемкратният носител на Златната топка си спечели нарушение пред наказателното поле, след което с неспасяем изстрел донесе успеха на своите.

"Искахме да започнем по този начин и да дадем на тези хора победа. Беше важно да започнем този турнир с победа. Радвам се, че успяхме да го направим", сподели Меси след двубоя. "Това е огромна радост за нас. Важно е да започнем да печелим, това ще ни даде увереност и самочувствие", допълни 36-годишният аржентинец.

Дебют за Интер Маями тази нощ направи и халфът Серхио Бускетс, а през следващата седмица се очаква за отбора да дебютира още един бивш играч на Барселона - Жорди Алба. /БГНЕС