Меси подписва нов договор с Барселона до 2023 година

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси ще продължи да играе за клуба и ще подпише нов договор с каталунците, който ще е с продължителност до 2023 година, съобщава испанският спортен ежедневник Марка.

Лионел Меси ще остане поне още две години на "Ноу Камп"

Според изданието всичко между аржентинеца и ръководството на Барса вече е договорено, като се очаква контрактът да бъде официализиран до часове. Шесткратният носител на Златната топка бе много близо до раздяла с тима, в който прекара цялата си професионална кариера, след като официално поиска да си тръгне от "Ноу Камп" през лятото на 2020, но бе задържан от огромната неустойка, която трябваше да плати. Връщането на президентския пост на Жоан Лапорта и привличането на близкия приятел на Мести Серхио Агуеро са повлияли на решението на аржентинеца да остане в Барселона.

Вчера Лапорта разкри, че преговорите с Меси са на финалната права и скоро ще бъдат финализирани, като според Марко това ще се случи още днес. По този начин Барселона ще запази най-важния си играч, а клубът вече реализира и два входящи трансфера, взимайки като свободни агенти дуото от Манчестър Сити Серхио Агуеро и Ерик Гарсия. Поради финансовите проблеми на клуба се очаква и другите нови попълнения на каталунците да са без трансферна сума - Жоржиньо Вайналдум от Ливърпул и Мемфис Депай от Лион. /БГНЕС