Меси: Световното в Катар ще бъде последното в кариерата ми

Лионел Меси заяви, че Световното първенство по футбол в Катар ще бъде „със сигурност“ последното му като професионален играч. 35-годишният футболист не вижда себе си на нов шампионат на планетата след приключването на тазгодишното издание.

„Със сигурност това ще бъде последното ми световно първенство. Броя дните до началото на Мондиала. Има както притеснение, така и нерви“, призна той за Star Plus. Нападателят на Пари Сен Жермен има четири световни първенства зад гърба си, като е вкарал пет гола и асистирал за други шест в 19 участия на турнира.

Лионел Меси (л).

Клубната легенда на Барселона добави, че се чувства готов физически за Катар. „Чувствам се добре физически, успях да направя много добра предсезонна подготовка тази година – случаят не бе такъв предишната. Беше важно да стартирам по различен начин, с положителна настройка и много ентусиазъм“, каза още капитанът на Аржентина. „Албиселесте“, които са световни шампиони от 1978 и 1986, попадна в група С на Световното заедно с Мексико, Полша и Саудитска Арабия.

Аржентинците откриват кампанията си в Катар срещу Саудитска Арабия на 22 ноември и Меси изрази мнение, че отборът може да бъде считан за един от претендентите за короната. „Не знам дали сме големите фаворити. Но вярвам, че Аржентина е сред кандидатите заради историята си, която значи дори много повече имайки предвид начина, по който стигнахме до тук. Но на Световно първенство може да се случи всичко, всички мачове са много трудни. Невинаги фаворитите печелят титлата“.

Това може да бъде още един сезон на значителна промяна за Меси, след като се появиха информации в медиите тази седмица, че той може да се завърне в Барселона идното лято. Седемкратният носител на „Златната топка“ в момента е във втората си година от двугодишния контракт с Пари Сен Жермен. До тук през кампанията той има седем гола в 12 мача за клуба във всички турнири. /БГНЕС