Меси: Трябва да намерим играта си

Меси пребори конкуренцията на Ван Дайк и Роналдо за наградата на ФИФА.

Звездата на Барселона Лионел Меси призна, че каталунците имат сериозни проблеми да намерят играта и трябва да го сторят бързо, за да не провалят сезона си. Аржентинецът говори пред медиите след вчерашната церемония по раздаване на наградите на ФИФА, където Меси бе обявен за номер 1 за изминалата година.

"Имаме сериозни проблеми, не можем да намерим играта си. Трудно създаваме положения за гол, а отборите срещу нас лесно стигат до шансове. Още сме в началото на сезона, но трябва да реагираме бързо. Нямам съмнения, че ще се подобрим и ще продължим напред", коментира Меси след церемонията. Аржентинецът призна, че има проблем да намери ритъма в играта си, след като получи контузия по време на Копа Америка това лято. "Отсъствах доста време, около три месеца. В мача срещу Гранада още се чувствах уморен, липсваше ми искрата", сподели Меси.

Той разкри, че е впечатлен от 16-годишния Ансу Фати, който впечатли в дебюта си за Барселона. "Той ме впечатли още на първата тренировка. Има сериозен потенциал, но не трябва да го поставяме под твърде голямо напрежение. Той е само на 16 години и това не възраст, на която трябва да поема твърде голяма отговорност", каза Меси. /БГНЕС