Метеорит падна от космоса, разруши дома на американец и уби кучето му

Служители в Северна Калифорния разследват инцидент, при който ярка светлинна топка, дошла от космоса, се оказва метеорит, разрушил къща в окръг Невада. Свидетели от целия регион проследили светлината, за да видят къде е паднала. И за съжаление, пътят ѝ може да е довел до къща, която по това време е била обитавана.

В разговор с новинарската емисия KCRA на NBC Дъстин Прочита казва, че е бил в къщата с кучетата си, когато нещо се е ударило в дома му и е предизвикало пожар. "Чух голям взрив", разказва той. "И започнах да усещам мирис на дим. Излязох на верандата и тя беше напълно обхваната от пламъци."

Прочита живее в тих, селски район с хълмове, където пасе добитък, така че за хората е било лесно да проследят пътя на предполагаемите космически отломки.

Окръг Невада е дом на фермери и животновъди от няколко поколения. В нощта, когато къщата му е разрушена, Прочита тъкмо е нахранил кравите и е слушал музика на дивана си, когато космическата скала е ударила дома му. За щастие той успял да спаси кучето си от породата рат териер. Опитал се да спаси другото си любимо куче, но не успял. Кучето загинало в пожара.

"Често съм гледал метеоритни дъждове като дете, но не съм искал да падат в двора ми или върху покрива ми", казва Прочита пред KCRA news.

Прочита и съпругата му казват, че ще съберат парчетата, твърдейки, че Вселената може би е била на тяхна страна, когато предполагаемата космическа отломка е ударила дома им. "Казаха, че шансът е едно на четири трилиона, така че предполагам, че днес може би ще си купя билет от лотарията", разказа Прочита за оцеляването си. /БГНЕС