Метростанция „Хаджи Димитър“ остава затворена

Метростанция „Хаджи Димитър” остава затворена, а обслужването на пътниците в участъка от станция „Театрална“ до „Хаджи Димитър“ по новия метродиаметър се извършва с автобусен транспорт.

Аварията възникна във вторник следобед. Тази сутрин на място е директорът на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев. Екипите метрополитена изясняват причините за техническия проблем, но явно аварията е голяма и ще отнеме няколко дни докато бъде отстранена.

Още снощи Братоев коментира, че причина е напор на релсите, от което е последвало надигане, но причината не е ясна. Междувременно общински съветници поскаха извънредно заседание на транспортната комисия към Столичния общински съвет.

От общината информираха тази сутрин, че пътниците между двете метростанции се извозват с автобуси. Те се движат с маршрут – от спирка „Театър София“ на ул.“Професор М.Бичев“, по бул.“Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул.“Боян Магесник“, под ж.п.моста на гара Подуене, по ул.“Ал. Екзарх“, по ул.“Тодорини кукли“, по бул.“Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул.“Черковна“, надясно по бул.“Мадрид“ и до спирка“Театър София“ на ул.“Проф. М.Бичев“. Автобусите ще спират и на спирка ул.“Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул.“Вл.Вазов“. /БГНЕС