Мъгливо на запад с по-ниски температури, слънчево и до 20 градуса на изток

Днес през по-голямата част от деня в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта ще настъпва в часовете около обяд, предаде репортер на БГНЕС.


В останалата част от страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по-високи в източните райони. Максимални температури - между 15° и 20°, значително по-ниски: 5°-10° в районите с трайна мъгла. В София минимална температура - около минус 1°, максимална - около 7°.

В планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър, с който ще продължи преносът на топъл въздух.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има намалена видимост. /БГНЕС