Мидълзбро изхвърли Манчестър Юнайтед от ФА Къп след драма с дузпи

Мидълзбро поднесе една от най-големите изненади в поредното издание на турнира за Купата на Футболната асоциация, след като елиминира Манчестър Юнайтед в четвъртия кръг на надпреварата след 1:1 в редовното време и продълженията и 8:7 при изпълнението на дузпи.

Кристиано Роналдо пропусна дузпа в редовното време.

На „Олд Трафорд“ „червените дяволи“ започнаха силно и можеха да поведат още във 2-та минута, когато Джейдън Санчо бе близо до попадението, но гредата спаси гостите. В 20-та домакините получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Анфърни Дайкстийл срещу завърналия се след травма Пол Погба. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който обаче стреля встрани. Все пак, логичното се случи и малко след това Санчо намери целта след асистенция на Бруно Фернандеш.

Юнайтед продължиха да доминират в търсене на втори гол, с който до огромна степен да предрешат крайния победител, но бяха изненадани в 64-та минута, когато Боро изравни след попадение на Мат Крукс. До края на редовното време и в допълнителните 30 минути гостите издържаха и така се стигна до рулетката на дузпите. Там, първите 14 дузпи бяха реализирани, преди да се стигне до пропуска на резервата на домакините Антъни Иланга. Друга смяна, но в състава на гостите – Лий Пелтиър, се нагърби с отговорността да прати Мидълзбро напред и не сбърка, за да хвърли голямата изненада.

За Боро предстои гостуване на Куинс Парк Рейнджърс в Чемпиъншип, докато Юнайтед подновяват ангажиментите си във Висшата лига с гостуване на Бърнли. /БГНЕС