Мидълзбро изхвърли Тотнъм, Сити без проблем на 1/4-финал за ФА Къп

Мидълзбро продължава с отличното си представяне за ФА Къп. След като взе скалпа на Манчестър Юнайтед, сега тимът изхвърли и Тотнъм с 1:0 след продължения у дома. Отборът на Крис Уайлдър изигра много добър мач и заслужено се класира за 1/4-финалите.

Джони Хаусън пропусна в края на редовното време, след като стреля неточно с глава, оставен абсолютно непокрит и това бе само една от ситуациите. Ключовият момент настъпи в 108-ата минута, когато 19-годишният Джош Кобърн, който влезе от пейката, се измъкна отдясно в наказателното поле и с мощен удар по диагонала не остави шансове на Юго Лорис. Почти веднага след попадението Хюн Мин Сон излезе на чиста позиция, но стреля слабо и вратарят на домакините се справи, а в 120-ата минута той отрази и удар с глава на Ерик Дайър след корнер, при който се получи и рикошет.

В същото време Манчестър Сити спечели с 2:0 гостуването си на Питърбро и също намери място след последните осем в надпреварата. Разписаха се Рияд Марез и Джак Грийлиш. Алжирецът бе точен при първата добра възможност за тима му през втората част. В 61-ата минута той получи топката, направи серия от финтове и стреля по земя от малък ъгъл - 0:1. Седем след това Джак Грийлиш промуши топката под плонжа на вратаря и оформи крайния резултат. /БГНЕС