Мик Джагър в отлична форма на 78 години

Известният британски музикант Мик Джагър успява да поддържа отлична форма на своята възраст. Тази година музикантът ще навърши 78 години. Това е почтена възраст. Не е тайна, че Мик Джагър за известно време не е водил здравословен начин на живот. Но сега това е в миналото, уверява фронтменът на една от най-великите рок-групи в света.

Сър Майкъл Филип „Мик” Джагър е вокалист на легендарната група Rolling Stones. Те несъмнено са феномен за своето време. А и все още притежават статута на „най-великата рокендрол група в света“. Това не са само думи. Групата е продала над 250 милиона албума по целия свят. През 1989 г. групата получава място в Залата на славата на рокендрола. Как Джагър успява да поддържа ентусиазма и жизнеността си сега?

Първото е отказът от лоши навици. Певецът не искаше „да бъде заклеймен като стара развалина“. Уроците по йога помагат на музиканта да поддържа себе си в отлична форма. Това е наистина добър начин за облекчаване на стреса и поддържане на тялото в добра форма. Мик Джагър тренира под наблюдението на личен треньор.

„Тренирам 5-6 пъти седмично, но не се вманиачавам. Редувам фитнес залата с танци, след което тичам”, споделя Джагър.

Мик Джагър е любител на органичните храни. Менюто на звездата включва: ориз и пълнозърнест хляб, картофи, боб, пиле и риба, витаминозни салати и сокове. Сър Мик Джагър смята, че е необходимо моралното здраве да се поддържа от деца, които подмладяват. И, разбира се – с красиви жени, което музикантът прави./БГНЕС, РИА Новости