Мик Шумахер: Нямам търпение да карам във Формула 1

Синът на Михаел Шумахер ще направи първия си тест във Формула 1 на 2 април в Бахрейн.

Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, сподели, че е изключително развълнуван от възможността да направи първо тестово каране в най-популярното автомобилно състезание в света. Вчера стана ясно, че 20-годишният Мик ще направи първи тест във Формула 1 на пистата в Бахрейн на 2 април, а на следващия ден той ще изпробва и болида на Алфа Ромео.

"Нямам търпение и съм сигурен, че това ще бъде невероятно преживяване. Засега обаче се опитвам да оставя мислите за теста във Формула 1 настрана, защото чакам с нетърпение да се състезавам във Формула 2", сподели Мик, който ще направи и официалния си дебют във Формула 2 този уикенд, отново в Бахрейн. Мик Шумахер стана шампион във Формула 3 през миналата година, а през януари се присъедини към академията на Ферари, където баща му постигна най-големите си успехи.

Мик бе избран от ръководството на Ферари за тестово каране заедно с друг млад пилот - британеца Калъм Илът. "Мик и Калъм са пилоти, които показват своя потенциал. На този етап от кариерата им ще бъде много полезно за тях да карат в официални състезателни условия в Бахрейн и Барселона", коментира босът на Ферари Матиа Биното. Илът ще има възможност да направи тест във Формула 1 в Барселона на 14 и 15 май.

50-годишният Михаел Шумахер спечели общо седем титли във Формула 1, пет от които именно с отбора на Ферари. Той пострада много тежко при ски инцидент в края на 2013-та година, като от тогава се възстановява при домашни условия, но информацията за състоянието му се пази под секрет от семейството му. Според различни информации Шумахер продължава да бъде в изкуствена кома, а някои твърдят, че той вече е буден, но трудно може да комуникира с близките си. /БГНЕС