Мики Рурк и Робърт Де Ниро са в конфликт от 30 години

Мнозина вече са забравили, а някои дори не са подозирали, че Мики Рурк и Робърт де Ниро се мразят от 1987 г. А през 2020 г. между тях отново прехвръкнаха гневни искри.

През 1987 г. те играят заедно в трилъра „Ангелско сърце”. Робърт де Ниро е почти 10 години по-възрастен от Мики Рурк. Когато Рурк започва актьорската си кариера, Робърт Де Ниро вече е суперзвезда с участието си в „Кръстникът 2“, „Шофьор на такси” и „Ловецът на елени”. През 1987 г. самият Мики Рурк вече е любимец на милиони зрители, но изпитва респект към де Ниро и е във възторг от възможността да работи с него. Де Ниро обаче отказа да общува с изгряващата звезда. Това се дължи на метода на работа на Робърт Де Ниро - той се опитва да остане „в роля” и зад кадър. Но Мики Рурк остава обиден.

Неотдавна той каза пред медиите, че Мартин Скорсезе е искал да го ангажира за роля в „Ирландецът“. Той обаче не получил ролята, защото Робърт Де Ниро отказал да се снима с него. В отговор на това изказване Робърт Де Ниро заяви, че Мики Рурк не казва истината и че никога не е бил обсъждан за роля в „Ирландецът“. Реакцията на Мики Рурк не закъсня. Той публикува в Инстаграм пълна с обиди към колегата си публикация, подчертавайки, че това е първият случай в цялата му кариера, когато някой го обвинява в лъжа. /РИА Новости