Милан и Интер не сбъркаха в преследването на титлата

Отборите на Милан и Интер продължиха оспорваната надпревара за титлата в Италия помежду си, след като постигнаха победи в мачовете си от 33-ия кръг на Серия А.

В петъчната вечер "росонерите" победиха Дженоа с 2:0 у дома. Наставникът на тима Стефано Пилои отново не можеше да разчита на централния нападател Златан Ибрахимович, но в негово отсъствие Рафаел Леао и Жуниор Месиас вкараха по един гол във всяко полувреме, за да донесат трите точки на своите. По този начин Милан прекъсна серията си от две поредни равенства в първенството и се върна на победния път.

В същото време шампионите от Интер не допуснаха грешна стъпка при гостуването си на Специя и спечели с 3:1. Марсело Брозович, Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес вкара попаденията за "нерадзурите", а Джулио Маджоре отбеляза почетния гол за домакините.

По този начин Милан остава на върха в класирането със 71 точки, две повече от втория Интер, който обаче е изиграл мач по-малко. За двата тима предстои директен сблъсък, но в полуфиналите за Купата на Италия. Във вторник, 19 април, от 22:00 часа започва реванша след нулево равенство в първата среща.

В следващия си мач от Серия А Милан гостува на Лацио в неделя, 24 април, докато за Интер предстои домакинство на Рома ден по-рано. /БГНЕС