Милан и Залцбург в директен сблъсък за място в 1/8-финалите на ШЛ

Милан и Залцбург се изправят един срещу друг в спор за място на осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят от група Е на най-престижния европейски клубен турнир е днес, 2 ноември, от 22:00 часа българско време.

„Росонерите“ са втори кръг преди края на груповата фаза с актив от седем точки, с една повече от австрийците. В предишните мачове тимът на Стефано Пиоли разби Динамо Загреб с 4:0 като гост, докато Залцбург отстъпи на Челси с 1:2 у дома. „Сините“ са сигурен участник в елиминациите на надпреварата и ще завършат на първо място в групата независимо от последните срещи, тъй като най-близкият преследвач – Милан, може да се изравни по точки с тях, ако Челси загуби от Динамо в Лондон, но воденият от Греъм Потър отбор взе и двете си срещи с италианския шампион. На „росонерите“ им е достатъчно и равенство от мача със Залцбург, докато австрийците трябва да гонят задължителна победа в Милано.

Залцбург се нуждае от задължителна победа в Милано, за да продължи напред.

В група F, носителят на трофея Реал Мадрид вече си осигури място на 1/8-финалите, като приема Селтик и при успех ще си гарантира първото място в групата. В другата среща Шахтьор Донецк посреща РБ Лайпциг, като при победа ще продължи напред в турнира заради убедителния си успех с 4:1 в Германия. Украинците изостават с три точки от съперника, но победа ще ги прати в елиминациите, докато Лайпциг ще играе в Лига Европа.

В останалите две групи, които ще се изиграят в сряда и ще сложат край на груповата фаза – G и Н, осминафиналистите са вече ясни. Това са Манчестър Сити, Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Бенфика.

Пълна програма за мачовете от ШЛ днес:

Група Е:

22:00, Милан – Залцбург

22:00, Челси – Динамо Загреб

Група F:

19:45, Реал Мадрид – Селтик

19:45, Шахтьор Донецк – РБ Лайпциг

Група G:

22:00, Копенхаген – Борусия Дортмунд

22:00, Манчестър Сити – Севиля

Група Н:

22:00, Ювентус – Пари Сен Жермен

22:00, Макаби Хайфа – Бенфика. /БГНЕС