Милан изтърва два гола преднина срещу Рома в края

Милан допусна грешна стъпка в битката за титлата в Серия А, след като направи равенство 2:2 у дома с Рома в среща от 17-ия кръг на първенството. На „Сан Сиро“ шампионите водеха с два гола до 87-та минута, но изпуснаха аванса си, а „вълците“ направиха услуга на водача Наполи.

След равностойни начални минути, „росонерите“ откриха чрез централния защитник Пиер Калулу, който се разписа след асистенция на Сандро Тонали. В 77-та възпитаниците на Стефано Пиоли увеличиха преднината си след точната интервенция на резервата Томазо Побега и помислиха, че са си свършили работата.

Тами Ейбрахам (л) ликува след изравнителния гол във вратата на шампионите.

Не така обаче мислеха гостите от столицата, които се добраха до точката след късна офанзива. Роджър Ибанес намали в 87-та, преди Тами Ейбрахам да зарадва Жозе Моуриньо и компания с попадение в третата минута на добавеното време.

По този начин Милан сбърка в борбата за титлата, като е трети, с равен актив с Ювентус. И двата тима изостават със седем точки от лидера в подреждането Наполи, който по-рано се наложи над 10 от Сампдория с 2:0 като гост след голове на Виктор Осимен и Елиф Елмас. Рома е шести с 31 пункта – толкова има и градският съперник Лацио, който е на пета позиция.

За „вълците“ предстои домакинство на Дженоа в осминафинал за Купата на Италия, преди тимът да посрещне и Фиорентина в Серия А, докато Милан приема Торино за Купата, а след това гостува на Лече за първенство. /БГНЕС