Милан няма право на грешка в Загреб

Шампионската лига се завръща с мачовете от петия кръг на груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. В група Е Милан гостува на Динамо Загреб, като няма право на грешка след двете последователни поражения от Челси. Срещата на стадион „Максимир“ в хърватската столица е днес, 25 октомври, от 22:00 часа българско време.

"Росонерите" и Динамо са с равен брой точки в група Е на Шампионската лига.

Шампионите на Италия стартираха с равенство срещу РБ Залцбург в Австрия и успех над Динамо у дома, но загубиха по категоричен начин двете си срещи с другия предварително сочен за фаворит в групата отбор на Челси – 0:3 в Англия и 0:2 на собствена земя. Това отрежда незавидното трето място на Милан с актив от четири точки, с равен брой с последния Динамо, на две от РБ Залцбург и на три от водача Челси. Възпитаниците на Стефано Пиоли загряха за визитата си в Загреб с категоричен успех над Монца с Валентин Антов в състава с 4:1. В другия двубой от групата Челси ще се опита да си осигури място в елиминациите с победа над Залцбург, като същото се отнася и за австрийците.

В група Н, Ювентус има последен шанс да запази надеждите си живи за продължаване към осминафиналите. „Старата госпожа“ гостува на Бенфика, като е със скромните три точки след първите си четири срещи, губейки шокиращо гостуването си на израелския Макаби Хайфа с 0:2 в последния си двубой. Бенфика и Пари Сен Жермен са с по осем пункта, като португалците гостуват на Макаби в последния си мач от групата, докато Юве приема ПСЖ. Играчите на Масимилиано Алегри се нуждаят от задължителни две победи до края и да разчитат на грешка на Бенфика – при два успеха на италианския гранд и загуба на португалците в Израел, Юве ще прогресира към елиминациите. При две победи на „бианконерите“ и равенство на Бенфика в последните мачове, от значение ще бъде успехът на Юве в Португалия, тъй като тимът отстъпи на съперника с 1:2 в Торино.

В група F и група G лидерите съответно действащият носител на трофея Реал Мадрид и Манчестър Сити ще си гарантират първите места с победи респективно над РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд. И двата състава гостуват в Германия.

Пълна програма за мачовете от ШЛ днес:

Група Е:

19:45, РБ Залцбург – Челси

22:00, Динамо Загреб – Милан

Група F:

22:00, Селтик – Шахтьор Донецк

22:00, РБ Лайпциг – Реал Мадрид

Група G:

19:45, Севиля – Копенхаген

22:00, Борусия Дортмунд – Манчестър Сити

Група Н:

22:00, Бенфика – Ювентус

22:00, Пари Сен Жермен – Макаби Хайфа. /БГНЕС