Милан не сгреши срещу Салернитана при подновяването на Серия А

Шампионът Милан спечели с 2:1 гостуването си на Салернитана при подновяването на Серия А.

"Росонерите" поведоха още в 10-ата минута поведе с гол на Леао, който получи пас от Тонали и с точен удар преодоля направилия дебют за Салернитана мексикански вратар Гийермо Очоа. Пет минути по-късно Тонали направи 2:0, след като първо видя как негов удар е спасен, но малко след това успя да реализира и да донесе спокойствие на своите.

Милан продължи да доминира, но Оливие Жиру и Тео Ернандес пропуснаха да отбележат трети гол до почивката. Гол на Брахим Диас пък беше отменен заради засада след намесата на ВАР. Жиру продължи да пропуска и след почивката. В 74-ата минута Брадарич от домакините получи директен червен картон, който след това беше отменен след разглеждане на монитор.

В 82-ата Очоа демонстрира класата си с двойно спасяване след удари на Жиру и Де Кателаре, а в ответната атака Салернитана върна едно попадение. Ласана Кулибали центрира и Федерико Бонацоли засече отблизо топката в мрежата, но до края Милан не допусна ново попадение и си тръгна с трите точки от стадиона в Салерно.

Милан остава втори в таблицата с 36 точки на 5 от лидера Наполи, докато Салернитана допусна трета поредна загуба и е 12-и със 17 точки.

В друг мач, игран по същото време, Сампдория стигна до успех с 2:1 при гостуването на Сасуоло. Тимът от Генуа отбеляза две попадения в рамките на 120 секунди. Маноло Габиадини откри резултата в 25-ата минута, а Томазо Аугело се разписа де по-късно. Доменико Берарди върна домакините в мача след малко повече от час игра, когато вкара от дузпа. Сасуоло имаше предимство през втората част, но така и не стигна до изравнителен гол.

За Сампдория това бе едва втора победа от началото на сезона. Тимът на Деян Станкович продължава да е в зоната на изпадащите, но вече с актив от 9 точки. Сасуоло е на 15-а позиция с 16 т. /БГНЕС