Милан официално потвърди трансфера на Жиру

Милан потвърди финализирането на сделката по привличането на нападателя на Челси Оливие Жиру.

Жиру (ц) ще продължи кариерата си в Италия.

Французинът се присъединява към клуба за срок от две години и получи фланелката с номер 9 в редиците на „росонерите“. Жиру пътува до Милано в петък сутринта, за да мине медицински прегледи и сега парафира контракт с гранда от Серия А. Сумата по трансфера е от порядъка на 1 млн. паунда с допълнителен 1 млн. под формата на бонуси при добри представяния.

Напускането на Челси сложи край на деветгодишния период на Жиру във Висшата лига на Англия, след като нападателят прекара шест сезона в Арсенал, преди да заиграе за „сините“ през 2018. 34-годишният футболист вкара 39 гола в 119 мача с екипа на Челси и спечели три големи трофея, включително и Шампионската лига през май.

Жиру е второто ново попълнение на Милан след Фикайо Томори. „Росонерите“ активираха клаузата от 25 млн. паунда за закупуването на централния защитник след шестмесечния му престой под наем на „Сан Сиро“. Жиру и Томори може да не са последните играчи на Челси, които Милан привлича през лятото, като клубът проявява интерес и към Хаким Зиеш и Тимуйе Бакайоко. /БГНЕС