Милан показа глава от дупката, 15-годишен записа исторически дебют

Милан спечели с 1:0 срещу Фиорентина в мач от Серия А и сложи край на серията от от две загуби и две ремита в последните си четири мача.

Единственото попадение на "Сан Сиро" падна от дузпа, която Тео Ернандес отбеляза в даденото от съдията продължение на първата част. Наказателният удар бе отсъден за нарушение именно срещу Ернандес, който бе човекът с основна роля за завръщането на Милан към победите.

Мачът ще остане в историята на италианския футбол. В 83-ата минута на терена се появи Франческо Камарда. Той е само на 15 години, 8 месеца и 15 дни, с което се превърна в най-младия дебютант в Серия А.

Със спечелените три точки Милан е на третото място с 26, с пет по-малко от Интер и три по-малко от Ювентус. Дербито на върта е тази вечер.

Междувременно Наполи спечели с 2:1 като гост на Аталанта. Шампионите постигнаха ценен успех в първия мач от втория престой на старши треньора Валтер Мадзари.

Хвича Кварцхелия даде аванс за неаполитанците минута преди края на първата част след центриране на Джовани ди Лоренцо. Преди това попадение за гостите на Амир Рахмани беше отменено заради засада и след консултация с ВАР.

Бергамаските изравниха чрез Адемола Лукман след асистенция на Ханс Хатебур в 54-ата минута. Наполи си върна аванса в 79-ата минута, когато Виктор Осимен реализира победното попадение с удар в десния ъгъл. /БГНЕС