Милан профука две дузпи и бе наказан от Болоня в 92-ата минута

Болоня спря серията на Милан от четири шампионатни победи. „Росонерите“ профукаха две дузпи и бяха наказани в 92-ата минута, за да вземат само точка след зрелищно 2:2 на „Сан Сиро“.

Преди срещата имаше минута мълчание в памет на починалата италианска футболна легенда Луиджи Рива.

Първият шанс в двубоя се откри пред Тео Ернандес, но той го пропусна в 9-ата минута, а в 16-ата играта бе спряна, за да бъде подкрепен вратарят на Милан. Майк Менян стана обект на расистки обиди от тифози на Удинезе преди седмиц, а днес на таблото на стадиона бе изписан цитат на Мартин Лутър Кинг: "Тъмнината не може да прогони тъмнина; само светлината може да го направи", а феновете осветиха трибуните с телефоните си.

Последваха пропилени възможности и от двата отбора, за да се стигне до 29-ата минута, в която гостите откриха резултата. Скоро след това домакините получиха право да изпълнят дузпа, тъй като съдията Давиде Маса видя опасна игра срещу Симон Кяер. Решението му да посочи бялата точка очаквано не се понрави на наставника на гостите Тиаго Мота, който за реакцията си дори бе изгонен с директен червен картон.

В крайна сметка с отговорността да изпълни наказателния удар се нагърби Оливие Жиру, чийто изстрел бе отразен от стража Лукаш Скорупски, но няколко минути по-късно тази грешка бе поправена от Рубен Лофтъс-Чийк, който от границата на вратарското поле беше точен за 1:1.

След почивката "росонерите" получиха право да изпълнят втора дузпа - този път за нарушение срещу Рафаел Леао. И при втория опит от бялата точка обаче домакините не сполучиха, като в случая виновникът беше Тео Ернандес, който стреля в гредата. Въпреки това Милан все пак успя да стигне до пълния обрат в 83-ата минута, когато Рубен Лофтъс-Чийк се възползва от центриране на Алесандро Флоренци и с глава направи резултата 2:1 в полза на домакините.

Радостта на феновете по трибуните обаче бе помрачена в 92-ата минута, когато Филипо Терачано извърши нарушение в наказателното поле и така Болоня получи право да изпълни дузпа, превърната в гол от Рикардо Орслини, с което той донесе точката за своя тим.

Лидерът Ювентус завърши 1:1 у дома с предпоследния в класирането Емполи. "Бианконерите" играха с човек по-малко от 18-ата минута след директен червен картон на Аркадиуш Милик и стигнаха само до точка, с което прекъсна серията от седем поредни победи във всички турнири.

Домакините все пак успяха да поведат в резултата в 50-а минута с гол на Душан Влахович, негов шести в последните четири шампионатни мача. Резервата Томазо Балданци вкара за Емполи и донесе ценна точка за тима в битката за оставане в елита.

Ювентус остава начело в класирането с 2 точки пред втория Интер, който обаче има и два мача по-малко. Милан на 7 от лидера. /БГНЕС