Милан разби Лацио и среща Интер в 1/2-финалите за Купата

Отборът на Милан надигра повече от категорично Лацио с 4:0 като домакин във втория 1/4-финал от турнира за Купата на Италия. На своя "Сан Сиро" "росонерите" наказаха футболистите на Маурицио Сари и в спор за място на финала ще се изправят срещу градския съперник Интер.

Рафаел Леао откри резултата в 24-та минута, след като бе изведен с чудесен пас от дълбочина от Алесио Романьоли и с прецизен удар по тревата направи безпомощен Пепе Рейна. В 41-та минута пък Леао влезе в ролята на асистент, подавайки към Оливие Жиру, който на празна врата нямаше как да сбърка за 2:0.

В добавеното време на първата част отново френският нападател беше в прегръдките на своите съотборници, след като засече ниско подаване по тревата на Тео Ернандес. Крайното 4:0 оформи Франк Кесие в 79-та минута, след като котдивоарецът се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Лацио и с хубав плътен удар прати топката за четвърти път в противниковата врата.

1/4-финалите в турнира за Купата на Италия продължават утре с двубоите Аталанта - Фиорентина и Ювентус - Сасуоло. /БГНЕС