Милан с грешна стъпка по пътя към титлата

Милан не успя да победи Болоня на "Сан Сиро". Мачът от 31-вия кръг на Серия А завърши при резултат 0:0. След равенството "росонерите" имат точка аванс пред втория Наполи.

В 14-ата минута Матиас Сванберг можеше да вкара аза гостите, но Майк Мениан спаси удара му от границата на наказаткелното поле. Милан отговори две минути по-късно, когато топката се озова в краката на Рафаел Леао. Той обаче я прати високо над вратата.

22 минути след началото Болоня отново имаше шанс. Мишел Ебишер стреля от движение в долния десен ъгъл, но Мениан успя да отрази със страхотен плонж. Френският вратар продължи да демонстрира класата си, след като в 26-ата минута отрази удар на Муса Бароу В добавеното време на първата част Оливие Жиру се оказа най-съобразителен в наказателното поле, но ударът му към левия ъгъл бе спрян от Лукаш Скорупски.

Втората част започна силно за Милан, след като Леао получи добро подаване и отправи обещаващ удар, но Скорупски спаси.

Португалецът продължи да е най-активният футболист на „росонерите“ , като успя да изведе Давиде Калабрия на добра позиция в 61-ата минута, но италианецът стреля встрани от вратата. Седем минути по-късно Леао центрира към Анте Ребич, чийто удар премина високо над напречната греда. В 70-ата Исмаел Бенасер стреля от воле, но след ново спасяване на Скорупски топката излезе в корнер.

Две минути по-късно Рафаел Леао пропусна най-чистата възможност за миланистите, след като получи хубав пас, но прати топката на сантиметри от левия страничен стълб. В 86-ата минута Фикайо Томори стреля с глава, но и неговият опит мина над вратата. В добавеното време на срещата Златан Ибрахимович също имаше възможност да вкара с глава, но и неговият опит излезе в аут. Малко след това Скорупски отказа и Анте Ребич. /БГНЕС