Милан си тръгна с трите точки от Каляри, Интер отново сбърка

Отборът на Милан стигна до труден, но много ценен успех при гостуването си на Каляри в мач от 30-ия кръг на Серия А. На стадион "Унипол Домос" в столицата на Сардиния "росонерите" спечелиха с 1:0, благодарение на гол на халфа Исмаел Бенасер в 59-та минута.

По този начин тимът на Стефано Пиоли записа трета поредна победа с 1:0 в първенството и вече има 66 точки на върха в класирането. Вторият Наполи е с три точки по-малко, а шампионите от Интер са на трета позиция с 60 точки, но и мач по-малко. Вчера "нерадзурите" направиха равенство 1:1 при домакинството си на Фиорентина. Лукас Торейра даде преднина на "виолетовите" в 50-та минута, но пет минути по-късно Даниел Дъмфрис изравни.

Така възпитаниците на Симоне Индзаги остават само с две победи в последните си осем мача в Серия А. Все пак те ще могат да се изравнят с Наполи и да се доближат на три точки от Милан, ако вземат отложения си мач.

След паузата за мачовете на националните отбори Интер гостува на Ювентус на 3 април, а в същия ден Милан посреща Болоня. За третия претендент за титлата Наполи предстои гостуване на Аталанта. /БГНЕС