Милан спечели в Неапол и поведе в класирането

Милан постигна изключително важна победа в битката за Скудетото, след като спечели гостуването си на своя пряк конкурент Наполи с 1:0 в сблъсъка помежду им от 28-ия кръг на Серия "А". В герой за „росонерите“ отново се превърна Оливие Жиру, който след двата гола срещу Интер, този път вкара първото си попадение с екипа на тима извън Милано, оказало се победно в този ключов двубой. Така неговият тим си отмъсти за домакинската си загуба с 0:1 от Наполи и същевременно за първи път от 1981-ва година насам спечели две поредни шампионатни визити в Неапол.

Треньорът на Наполи Лучано Спалети предприе само една промяна в стартовите си 11 след успеха с 2:1 над Лацио. Тя беше свързана със Станислав Лоботка, който зае мястото на Диего Деме. Виктор Осимен отново водеше атаката, като той беше подпомаган от Матео Политано, Пьотър Желински и Лоренцо Инсиние.

От своя страна Стефано Пиоли обаче направи цели четири промени в своя състав след нулевото реми в дербито с Интер за Купата на Италия. Контузеният капитан Алесио Романьоли беше заменен от Пиер Калюлю, докато отпочиналият Давиде Калабрия се завърна като титуляр за сметка на Алесандро Флоренци. Сандро Тонали, който беше наказан в миналия мач, също започна от първата минута вместо Раде Крунич и така Франк Кесие действаше като плеймейкър. Последната промяна беше на десния фланг, където Жуниор Месиас беше предпочетен пред Алексис Салемакерс. Жиру отново получи отговорността да бъде централен нападател, докато Златан Ибрахимович остана на пейката.

На стадион "Диего Армандо Марадона" домакините владееха повече топката, но "росонерите" бяха по-опасни в атаката, като отправиха седем точни удара към противниковата врата и реализираха един от тях чрез Жиру малко след началото на втората част. До края не паднаха повече голове и Милан записа 18-ти успех от началото на сезона, като тимът води в класирането с 60 точки, две повече от втория Интер, който е изиграл мач по-малко. Наполи е на трета позиция с 57 точки и равен брой мачове с лидерите.

В друг мач от миналата вечер Ювентус продължи с добрите си резултати в последните седмици, след като победи Специя с 1:0 у дома. "Бианконерите" са на четвърто място в подреждането с актив от 53 точки. /БГНЕС