Милан спря черната поредица с успех над Торино в своя мач номер 3000 в Серия А

Милан надви Торино с минималното 1:0 у дома в откриващия мач от 22-ия кръг на италианската Серия А. На стадион "Сан Сиро" домакините сложиха край на негативната си поредица във всички турнири след попадение на Оливие Жиру след почивката.

Оливие Жиру миг след победния гол във вратата на торинци.

Мачът за Стефано Пиоли и компания изобщо не беше лесен, като гостите имаха своите възможности да преодолят стража на "росонерите" Чиприан Татарушану, но в крайна сметка не съумяха да го сторят. Вместо това, отборът бе наказан след около час игра от френския ветеран Жиру, който се разписа след асистенция на съотборника си в националния отбор Тео Ернандес.

До края торинци не отговориха на предизвикателството и така Милан взе ценен успех в битката за топ 4, спирайки серията си от четири последователни загуби във всички турнири и общо седем без победа - за последно тимът надви Салернитана с 2:1 като гост в първенството на 4 януари. Отборът се реваншира и за поражението си от Торино в осминафиналите за Купата на Италия миналия месец в своя юбилеен мач номер 3000 във висшия футболен ешелон на Италия - отборът е четвъртият, достигнал тази кота, присъединявайки се към Ювентус, Рома и Интер.

Успехът изкачи състава на трето място с 41 точки, на две от градския съперник Интер, който тепърва ще играе своя двубой. Торино е седми с 30 пункта. В следващия кръг торинци приемат Кремонезе, докато за Милан предстои домакинство на Тотнъм в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига, а след това "росонерите" гостуват на Валентин Антов и Монца в първенството. /БГНЕС