Милан удари Интер и се доближи на точка от върха в Серия А

Милан надви Интер с 2:1 след обрат в градското дерби от 24-ия кръг на италианската Серия А.

Оливие Жиру вкара и двата гола за "росонерите".

„Нерадзурите“ помислиха, че са открили резултата в началото на двубоя, когато Дензъл Дъмфрис се извиси във въздуха, надскачайки Тео Ернандес и реализирайки с глава, но попадението бе отменено поради положение на засада на центриралия в наказателното поле Иван Перишич. Последваха няколко добри изяви на стража на „росонерите“ Майк Майнан, който обаче капитулира в 38-та минута, когато Перишич се разписа от воле, след като остана непокрит при подаване от ъглов удар на бившия футболист на Милан Хакан Чалханоглу.

След почивката обаче възпитаниците на Стефано Пиоли излязоха преобразени на терена и стигнаха до пълен обрат след две попадения в рамките на три минути. В герой за „росонерите“ се превърна неостаряващият нападател Оливие Жиру, който в отсъствието на Златан Ибрахимович, се нагърби с отговорността и донесе безценните три точки за Милан. Дълбоко в добавеното време тимът на Пиоли остана в намален състав след директния червен картон на Ернандес, но удържа аванса си и е вече на точка от градския съперник и действащ шампион, който продължава да води в класирането. „Нерадзурите“, които загубиха за първи път у дома от началото на сезона в първенството, са с мач по-малко от Милан и Наполи, който утре също може да съкрати изоставането си от върха на точка.

За Интер предстои домакинство на Рома в четвъртфинал от турнира за Купата на Италия, преди отборът да гостува на Наполи в нов тежък сблъсък, докато Милан приема Лацио за Купата, а след това е домакин на Сампдория в Серия А. /БГНЕС