Милан започна по шампионски, Лукаку се завърна с гол за Интер

Милан и Интер започнаха с победи сезона в Серия А. "Росонерите" стартираха защитата на титлата си с 4:2 срещу Удинезе на "Сан Сиро".

Защитникът на гостите Родриго Бекао се разписа още в 90-ата секунда на двубоя. Но в 11-ата минута резултатът вече беше 1:1 след точно изпълнена дузпа от Тео Ернандес. Съдията се нуждаеше от помощта ВАР, за да види нарушение на Брандън Сопи срещу капитана на домакините Давиде Калабрия.

Четири по-късно Анте Ребич обърна хода на мача. В добавеното време на първото полувреме бранителят Адам Месина изравни за Удинезе, засичайки центриране на Роберто Перейра. Веднага след почивката а защитата на гости направи серия от фатални грешки, за да позволи на Брахим Диас да направи 3:2. В 68-ата минута отново Ребич показа мощта на удара си и вкара под гредата за 4:2.

Ромелу Лукаку пък се завърна с гол за успеха на Интер с 2:1 срещу Лече като гост. Нападателят имаше нужда от едва две минути на терена, за да открие резултата. В началото на втората част домакините изравниха с попадение на Кесай.

Грандът от Милано трябваше да чака буквално до последната минута, за да ликува. В герой се превърна влезлият като резерва Дензъл Дъмфрис, който се възползва от грешка в отбраната на Лече и вкара след центриране от корнер.

По същото време българският национал Валентин Антов остана като неизползвана резерва за Монца при домакинската загуба с 1:2 от Торино на старта. /БГНЕС

Категории: