Миланов: Ще играем за победа във всеки мач

Ще играем за победа във всеки мач. Това заяви старши треньорът на Левски Живко Миланов на пресконференция преди началото на сезон 2021/22 в Първа лига. „Сините“ приемат Славия в поредното издание на най-старото столично дерби в откриващия кръг в събота, 24 юли, от 21:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Старши треньорът на Левски Живко Миланов.

За мен лично отборът е готов, момчетата са готови, свършихме доста работа по време на подготовката, която беше трудна за нас. Все още не сме комплектовани, липсват играчи на някои позиции, но мисля, че в течение ще опитаме да допълним липсващите постове – те са трима. Ние имаме хубави условия на „Герена“, хубаво щеше да бъде за момчетата да направим някъде лагер, но мисля, че те бяха доста сериозни и свършихме доста работа. За мен не е от голямо значение това, че сме направили подготовката тук“, започна той.

Наставникът на столичани разясни ситуацията около вратаря Николай Михайлов и очаква Левски да изглежда по различен начин в сравнение с предишния сезон. „Да, имаме интерес към Иван Горанов. Предстои да подпише договор и Николай Михайлов, знаете, че той започна доста късно подготовката, не е изиграл нито един контролен мач, надявам се следващата седмица, а и тази договорка между нас, той я е взел доста сериозно, и ще подпише договор идната седмица. Да, имам оптимизъм, аз съм сигурен, че момчетата ще се представят по-добре, максималист съм, не са поставени конкретни цели от ръководството пред нас, но ако се отдаде възможност, момчетата ще дадат максимума от себе си. Ако можем да вземем и футболисти на нужните позиции съм сигурен, че Левски ще изглежда по различен начин от миналия сезон. Както казах,надявам се годината да е по-добра и Левски да е на по-горно класиране – да бъда честен, между първите шест отбора Левски може да се справи“.

Все още тези момчета, 15-годишен вратар, а и останалите, наред с късата скамейка, трудно можем да мислим за нещо повече – по-важното е тези млади момчета да придобият самочувствие и след това ще покажат това, на което са способни. Христос ще е в групата, той е малко назад с подготовката, не можа да изиграе един мач, тренира от три дена, водил е подготовка с Апоел, но ще преценяваме допълнително, до утре има време. Ако имам точните футболисти, още утре бих искал да ги имам. Имаш зададени параметри, времето те притиска, опитваш се да не сгрешиш с новите футболисти, знаете и какво е отношението на феновете към чужденците – ще трябва да гледаме чужденци, това е малко проблем за нас последната година, защото футболистите не са толкова прости, имат контакти, имат приятели футболисти, като разберат, че отборът има финансови проблеми, и става страшно“.

Симеон е добре, тренира с нас, изигра всички мачове в подготовката без последния с Етър, но от 3-4 дни тренира наравно с момчетата, вече на каква позиция, ще преценим утре. Да, усещам подкрепата на феновете, усетих я и на контролите, усещам един ентусиазъм в тях, още по-радващото е, че има ентусиазъм и в съблекалнята – тези момчета знаят за кой отбор играят. Има една предстартова треска, те се опитват да подканват феновете, мога само да им благодаря за тази подкрепа. Наблюденията не са толкова много, все пак е първи мач, контролите им бяха закрити. Аз имам моята преценка как ще изглежда отборът на Славия – Златомир Загорчич е един добър и доказан специалист, виждате в какъв етап хвана отборът миналия сезон и се представиха доста добре. За мен е важно как ще изглежда Левски и Левски ще излиза във всеки един мач за победа“, завърши Миланов. /БГНЕС