Милиардер си купи апартамент в Ню Йорк за 238 млн. долара

Американският милиардер Кенет Грифин закупи за 238 млн. долара четириетажен апартамент в небостъргач в центъра на Ню Йорк - това е най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ, съобщи в. "Ню Йорк Таймс".

Съсед на Кенет Грифин ще е британският певец и композитор Стинг

Общата площ на апартамента е над 2200 кв.м. 69-етажната сграда е разположена между Седмо и Осмо авеню, срещу Сентрал парк.

Строителните работи в сградата не са напълно завършени, очаква се да има собствен спортен клуб, библиотека, баскетболни и голф игрища.

Преди това за най-скъпите жилища, продадени в Съединените щати, се смятаха луксозно имение в Ийст Хамптън, в южната част на щата Ню Йорк. Имотът е купен през 2014 г. за 137 млн. долара от инвеститора Бари Розенщайн.

Грифин е собственик и на друго луксозно жилище. През 2015 г. той купи за 60 милиона долара най-скъпия апартамент по това време в Маями (Флорида), а през 2018 г. закупи най-скъпата луксозна къща в Чикаго (Илинойс) за 59 милиона долара. По-рано тази година той стана собственик на къща в Лондон на стойност около 122 милиона долара.

„Уол Стрийт джърнъл“ на свой ред установи, че Грифин още през 2016 г. е подписал споразумение за сдобиване с „апартамент“ в небостъргача в центъра на Ню Йорк за 238 млн. долара, а сделката е била финализирана в сряда.

Представител на милиардера заяви пред вестника, че хеджфондът на Грифин Citadel разширява присъствието си в Ню Йорк, поради което милиардерът се нуждае от ново и просторно жилище в Голямата ябълка.

Грифин ще има известни съседи в небостъргача, сред които е и британският певец и композитор Стинг. /БГНЕС