Милиардерът Епщайн, обвинен в сексуален трафик, се самоуби

Джефри Е. Епщайн, богатият финансист, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на непълнолетни, се е самоубил, съобщава „Ню Йорк Таймс”.

Рано сутринта служители на затвора в Ню Йорк са изнесли труп. Безжизненото му тяло е открито в 07:30 местно време.

Обстоятелствата около смъртта му за сега остават неясни. Съобщава се, че Епщайн е бил под непрекъснато наблюдение заради предишните опити да се самоубие. В началото на юли съдът в Манхатън в Ню Йорк, след като изслуша Епщайн реши да го остави в ареста и да не го пусне под гаранция. По-късно Епщайн беше открит в затворническата си килия в безсъзнание и с наранявания по шията. 66-годишният милиардер не се призна за виновен по обвиненията в секс трафик и конспирация. Епщайн беше арестуван на летището в Ню Джърси на 6 юли. Процесът срещу милиардера трябваше да започне през 2020 г.

Според прокурорите от 2002 до 2005 г. Джефри Епщайн е имал сексуални отношения с десетки непълнолетни момичета, които е водел в резиденциите си в Ню Йорк и Флорида. Той им плащал стотици долари в брой, след което инструктирал някои жертви да служат като набирачи, за да му водят нови момичета. Отбелязва се, че възрастта на някои жертви не е надвишавала 14 години.

Епщайн беше обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация – престъпление, за което се предвижда до 40 години затвор. /БГНЕС