Милко Ристич: Люпко остава в изкуствена кома, но аз съм оптимист

Люпко остава в изкуствена кома, но аз съм оптимист. Това заяви пред сръбската телевизия Informer сърдечният хирург Милко Ристич относно състоянието на Люпко Петрович. Двамата са лични приятели и въпреки че не го лекува, Ристич е добре информиран за състоянието на 76-годишния наставник, който в четвъртък претърпя пътен инцидент, след който получи два инсулта - един по-лек и един по-тежък. Според хирурга все още не може да се каже, че Петрович е вън от опасност, но той е оптимист и се надява възстановяването му да върви в правилната насока.

"Познавам лично Люпко, той ми е бил пациент, правехме му изследвания. Случилото се с него ме засегна. Доколкото знам той е в стабилно състояние, така че това е обнадеждаващо, но не можем да кажем повече от това, надявам се всичко да върви в правилната насока. Не съм ходил при него, но съм добре информиран. В момента е в изкуствена кома. Трябва да съм реалист - прогнозата му е несигурна. Все пак съм оптимист. Първите 48 часа бяха най-критичните и засега той се справя страхотно", каза сърдечният хирург при гостуването си на Informer.

Според информация, получена от телевизията, Петрович има мозъчен кръвоизлив. При подобно увреждане, разрезът се прави на 7, 14 и 21 дни. Ако всичко върви добре през въпросния период, може да се каже, че възстановяването на специалиста ще успее. "Сега нищо не може да се уточни, защото не са минали и три дни. Засега е в добро състояние, което е добър знак. Най-добрите лекари са до него и чакат кръвта да се оттегли от менингите. Докато това не се случи, нищо друго не може да се направи", споделя източникът на медията.

Припомняме, че Люпко Петрович влезе в насрещното и удари странично автомобила на 63-годишния Желко Ковачевич. Инцидентът стана на новия обходен път на Белград, който е част от Е-75 в района на тунел "Бели поток" в посока Орловац. Бившият наставник на ЦСКА и Левски пострада в четвъртък, а днес е трябваше да пътува за Бангладеш, където да започне работа като треньор на националния отбор. /БГНЕС