Милошоски: РСМ без дата за преговори до юли, Албания работи за излизане от пакета

Македония няма да получи дата за преговори с ЕС през декември, дори през първата половина на следващата година, твърди депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски след разговор с евродепутати в кулоарите на Трансатлантическата конференция за сигурност във Вашингтон.

Милошоски написа в профила си във Фейсбук, че е разговарял със Седрик Перин (Франция), Ине Сериде (Норвегия), Ян Фарски (Чехия), Моника Грегорчич (Словения), Мими Кодели (Албания) и Аудронис Азубалис (Литва) във Вашингтон.

„От разговора със събеседниците произлиза заключението, че този декември Македония няма да получи дата за започване на преговорите с ЕС. Същият неблагоприятен изход се очаква и през периода януари-юли 2022 г."

В същото време Албания полага дипломатически усилия да се отдели от пакета с Македония, за да увеличи шансовете си да получи сама дата за преговори, но остава несигурно дали този вариант ще убеди всички членове на ЕС да вземат единодушно решение за желаната стъпка на официална Тирана към Брюксел“, написа Милошоски във Фейсбук. /БГНЕС